Replik. .

2017-08-31 07:00

Inte en rättvis bild av Vänsterpartiet

Det är bra att Sällström vill fortsätta debatten. Alla har vi våra hjärtefrågor som berikar vänsterrörelsen med idéer om ett rättvisare samhälle. Men David Sällström ger inte läsaren en rättvis bild av Vänsterpartiet.

Självklart finns det utmaningar för vänsterrörelsen både i Sverige och i världen över men att försöka utmåla Vänsterpartiet som något slags elitparti med svag förankring i arbetarklassen är felaktigt.

Jag är stolt att vår partiordförande är en gammal montör på Volvo lastvagnar och att vår ekonomiskpolitiska talesperson är en tidigare förskollärare. När jag valdes till ordförande för Vänsterpartiet i Västerås var min föregångare en hårt arbetande lagerarbetare och själv jobbar jag som montör på Volvo. Så var är den vänstern David pratar om?

Det finns inget parti som speglar samhället så som Vänsterpartiet gör. Vi är montörer, tidigare flyktingar, hbtq-personer, studenter och pensionärer. Vi är vanligt och ovanligt folk. Våra budgetsamarbeten med regeringen med krav på höjd a-kassa, satsningar på förlossningsvård och mer pengar till ensamstående mammor är ett resultat av vår gemensamma kamp. Nästa gång David pratar med sina kollegor bör han påminna dem om att vi är det enda parti som jobbar för sex timmars arbetsdag och att vi vill göra fackets medlemsavgift avdragsgill.

Sällström hävdar även att jag inte kan nå de ekonomiskt utsatta då jag inte ser eller vet något om dem. Därför vill han bjuda mig på en kopp kaffe och berätta om deras situation. Räcker det inte att jag har delat tio kvadratmeter med två syskon på Bäckby, med föräldrar i Fas 3? Det är framför allt mitt liv som har format min politiska övertygelse. Men om Sällström så gärna vill dricka kaffe är han välkommen att komma ur sin politiska bubbla och dricka kaffe med en bred vänsterrörelse i Västerås.

 

 

Shiar Mala Said 
ordförande Vänsterpartiet Västerås