Reportage.

2017-07-15 10:00
  • På Myrorna finner du även kläder, skor och accessoarer i rikt utbud. Bild: Solvei Palm Lindström
    På Myrorna finner du även kläder, skor och accessoarer i rikt utbud.
  • Bakluckeloppis. Loppisar finns i alla varianter och storlekar. Se vår lista nedan för att hitta en som passar dig! Bild: Robert Henriksson/TT
    Bakluckeloppis. Loppisar finns i alla varianter och storlekar. Se vår lista nedan för att hitta en som passar dig!

LOPPISGUIDE: Här kan du loppisfynda i Västerås

ETC Västerås hjälper dig att hitta till stans loppisar och second hand-butiker med hjälp av en praktisk guide.

Loppisar inför Cityringen: 
Mötesplats Kupan, Röda korset
Vasagatan 26 B
072-11 22 509

Mötesplats Kupan har ett blandat utbud. Allt från kläder till heminredning och hushållsartiklar. Till skillnad från Myrorna så är Kupan en mindre butik där man inte alltid hittar just det man söker, men å andra sidan har Kupan en trevlig liten kaféverksamhet där man kan ta sig en kopp kaffe och kaka. Överskottet används lokalt, nationellt och internationellt för att förhindra och lindra mänskligt lidande.

Myrorna
Stora Gatan 48
021-38 05 90

Myrorna är ett måste för den som gillar second hand! Med en stor lokal får här plats med så mycket saker att man utan tvekan kan avsätta ett par timmar av strosande i butiken. Här hittar man oftast det man söker och lite till. Priserna är inte väldigt låga men man får tänka på att överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Skivbörsen
Smedjegatan 15
021-14 63 61

Ner för trappen till källaren under kaféet Global Living hittar du Mälardalens största skivbutik. Här säljer de mer är 20 000 nya och begagnade vinylskivor. Sätt i din favoritvinyl i grammofonen som finns i butiken och låt nostalgin flöda genom hörlurarna! Den som letar efter begagnade cd- och dvd-skivor behöver heller inte komma ut tomhänt från butiken. På Skivbörsen köper de även in skivor, perfekt för den som behöver sälja av saker för att få plats med annat.

Loppisar utanför Cityringen: 
Västerås Stadsmission
Ateljégatan 4
021-40 44 40

Ute på Erikslund hittar du Stadsmissionens stora lokal där du kan hitta många fina fynd. Butiken erbjuder även hemkörning av varor för 300 kronor inom Västerås. Om du vill skänka möbler så gör de en kostnadsfri hämtning inom stadsgränsen, bra att veta! Västerås Stadsmission bedriver bland annat dagverksamhet för hemlösa där du även kan skänka kläder direkt. En sak att tänka på är att butiken tyvärr har stängt på söndagar, måndagar och tisdagar.

Returbolaget
Wijkmansgatan 7
070-756 21 10

Fint sorterad butik med heminredning,
leksaker och udda kuriosa som också köper in dina saker och hämtar upp dem gratis hemma hos dig. Returbolaget erbjuder lösningar vid dödsbon som till exempel köp och värdering, tömning, bortforsling

och grovstädning. Efter grovstädning tar deras samarbetspartner LT konsult över och gör en professionell flyttstädning. Man kan även klicka sig in till deras webshop på Tradera genom hemsidan.

Brödet och fiskarna
Brandthovdagatan 14
021-10 44 70

Brödet och fiskarna bildades 1972 i Västerås och stöder projekt i Gaza, Angola och Västsahara. De sorterar och packar kläder, leksaker och andra förnödenheter som går till de projekt i olika länder som de stöder. I butiken säljer de bland annat kläder, skor, prydnadsföremål, böcker, möbler med mera. På loftet har de en retroavdelning och textilavdelning och bra och generösa öppettider.

Butiksloppis
Glasvingegatan 2
070-860 97 04

Hos Butiksloppis kan du hyra en försäljningsplats i deras butikslokal och så säljer de dina saker åt dig med hjälp av deras
personal. Kanonbra lösning för alla prylar man har rensat ur förrådet som inte längre används. Försäljningsplatsen kostar 199 kronor i veckan + 20 procent kommission på försäljningen. I butikens enorma lokal kan man leta länge efter fina fynd.

Lifecenter Second Hand
Brandthovdagatan 1
021-17 00 55

Butiken ägs av frikyrkan Lifecenter och säljer bland annat kläder, möbler, böcker och prydnader. Stängt vecka 29–30 i sommar. Överskottet från försäljningen går till deras arbete med socialt utsatta människor både i Västerås och globalt.

Läkarmissionen
Gjutjärnsgatan 5
021-13 63 03

På Bäckby hittar du Läkarmissionens butik på 800 kvadratmeter. Personalen består av volontärer, bidragsanställda och personer som arbetstränar/språktränar och här går det att fynda det mesta med deras hjälp. Under veckorna 27–30 är verksamheten helt stängd på måndagar men har i övrigt öppet som vanligt, onsdagar och lördagar.

Vallbykyrkans Second Hand
Fatbursgatan 7
0703432710

Mittemot Vallbykyrkans lokaler på Vallby finner man kyrkans ideellt drivna second hand på 300 kvm. Här säljer de kläder, möbler, glas, porslin och prydnadsföremål med mera. I deras kafé hittar du hembakt bröd. Butikens mål är att med överskottet stödja Vallbykyrkans sociala hjälpverksamhet.

Gavel 25
Klockartorpsgatan 25
070-511 50 25

Med Klockartorpets busshållplats precis utanför butiken är det enkelt att vara lite extra miljömedveten och hoppa på buss nr 5 mot Hälla där Gavel 25 säljer inredning och design från 1900-talet. Butiken startades av några vänner med ett gemensamt intresse för 1900-talets inredning och design. Här finner du annorlunda saker och klassiker. Endast öppet på söndagar.

Loppis i luckan
Brandthovda IP (Tortunavägen, IK Oden)

Fyll bilen och eventuell släpvagn och åk till bakluckeloppisen Loppis i luckan där du säljer det som du inte längre vill ha direkt ur bilen. Eller åk dit som besökare på söndagar jämna veckor från och med maj till september. Ett roligt sätt att fynda nya begagnade prylar som gynnar familjekassorna.

Loppisfynd
Hejargränd, Bäckby
073-658 53 26

Loppisfynd har öppet fyra dagar i veckan. Där hyr man bord och säljer själv. Där kan man hitta prylar av alla olika slag som böcker, elprylar, skor, kläder, tidningar, möbler och eftersom tv-spelsbutiken håller till där kan man köpa, byta och sälja Nintendo-prylar och spel.

Skultuna loppis
Brännugnsbacken
076-5634714

I en röd lada i Skultuna kan man hitta en loppis som har funnits där i ungefär två decennier. De säljer bland annat porslin, möbler, böcker, leksaker, vinyler och kopparprylar.

 

Har du koll på fler intressanta loppisar? Mejla oss!
mailto: vasteras@etc.se