Inrikes.

2017-11-03 09:00
  • Bild: Nelson Antoine/AP/TT
  • Carita Widjeskog valdes till ny ordförande i Västerås Pride. Styrelsen består av en rad skilda kompetenser inom marknadsföring, föreningsarbete och att arrangera evenemang berättar hon. Foto: Rose-Marie Fasth
    Carita Widjeskog valdes till ny ordförande i Västerås Pride. Styrelsen består av en rad skilda kompetenser inom marknadsföring, föreningsarbete och att arrangera evenemang berättar hon.

Västerås Pride räddas av eldsjälar i nya styrelsen

Det såg mörkt ut för Västerås Pride. Men nu har nya eldsjälar bildat styrelse. Utan tvekan blir det en regnbågsfest även nästa år.

Västerås Pride hotades av nedläggning när den tidigare styrelsen hoppade av sina uppdrag. Anna Ehlin och de övriga styrelsemedlemmarna letade febrilt efter ersättare, men ingen verkade vara beredd att ta över facklan.

– Om ingen vill driva vidare föreningen så kommer den att läggas ner. Så vi kommer att föra fram det förslaget på årsmötet och så får vi se vad som händer då, sade Anna Ehlin till ETC Västerås tidigare i höstas.


VAR MED OCH BRYT MEDIEMONOPOL

Teckna en prenumeration på din lokala ETC-tidning


Engagemanget på årsmötet den 22 oktober blev ovanligt stort. Och när sista punkten på dagorningen hade avhandlats, hade en ny styrelse bildats. Nu med åtta engagerade i stället för som tidigare, två. Nya ordföranden Carita Widjeskog, tvekar inte när hon svarar på frågan om det blir ett Pride 2018?

– Absolut! Det blir det. Styrelsen är en blandning av många härliga kompetenser. Det blir jättebra.

– Alla är nya. Så visst blir det en nytändning.

Carita är sedan tidigare ordförande i RFSL Västmanland och har medverkat i Pride varje år. Nu ser hon fram emot att delta som arrangör. Anmälningar från frivilliga som vill hjälpa till har redan börjat komma in på Pridefestivalens Facebooksida.

– Fler volontärer behövs, både i planeringsfasen och genomförandefasen, säger hon.

I november hålls ett konstituerande möte där det bestäms vem som ska ansvara för vad. Efter det är det dags att dra igång planeringen inför nästa år.

 

• Nya styrelsen för Västerås Pride består av Carita Widjeskog (bilden), Konstantinos Konstantopoulos,Tård Wennerborg, Petros Ulrica Martinsdotter, Johannes Wretljung Persson, Ann Gräsberg, Jenny Rossgård och Josefine Jehrlander.